Kans op faillissement

Wat is het risico op faillissement van uw klant? Belangrijke informatie, bijvoorbeeld als u een nieuwe levering wilt doen. Voorkom dat u de dupe wordt van veranderde situaties bij klanten, waardoor uw klant uiteindelijk niet blijkt te kunnen betalen.

Wij begrijpen dat u niet steeds uitvoerig onderzoek wilt doen naar de risico’s bij uw klanten. Om die reden zorgen we er met iRisk voor dat u in één oogopslag kunt zien wat de situatie is. Vertrouw op een gelijkgebleven situatie en ontvang een waarschuwing op het moment dat er sprake is van veranderingen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan, om de nieuwe levering zonder zorgen te kunnen doen.Separator icon


In één oogopslag: wat is het risico op faillissement van uw klant?

Met iRisk zorgen ZZP-ers, MKB-organisaties en grote bedrijven ervoor dat ze het risico op faillissement van hun klant beter kunnen inschatten. Weergegeven in één overzicht, zodat u in één oogopslag kunt zien of een klant op het punt staat in de problemen te komen.

Vlak voor een nieuwe levering

U kunt het risico op faillissement inschatten wanneer u wilt, bijvoorbeeld net voor een nieuwe levering. Zodra uw klant een nieuwe bestelling doet heeft u er geen behoefte aan om een nieuw onderzoek naar de financiële situatie te doen. Het is dan prettig om eenvoudig na te kunnen gaan of de status nog hetzelfde is als voorheen. Wij zorgen voor de actieve monitoring van klanten, waardoor we veranderingen in beeld kunnen brengen. Wij geven aan of het risico op faillissement groter of kleiner is geworden, of dat er geen sprake is van een verschil ten opzichte van de vorige keer.

Breng risico’s in kaart

Dankzij iRisk kunt u eenvoudig in kaart brengen of een nieuwe levering meer of minder risico met zich meebrengt dan voorheen. Wij zorgen voor de automatische monitoring van uw klanten, op basis van actuele gegevens. Dat betekent een inschatting waar u geen moeite voor hoeft te doen, terwijl u wel altijd op de hoogte bent van de huidige status. En is er sprake van een veranderende situatie? Dan kunt u daar dankzij het overzicht in iRisk eenvoudig op inspelen.

Actuele voorspellingen van faillissementen

Wij maken voor iRisk gebruik van een rechtstreekse koppeling met belangrijke insolventie-registers. Dat betekent dat wij het actuele risico op een faillissement kunnen aangeven, zodat u nieuwe leveringen mogelijk kunt opschorten. Wij voorpellen aan de hand van diverse factoren of het risico op een faillissement groter of kleiner is dan gemiddeld. Met iRisk maakt u eenvoudig betere beslissingen, zodra u een nieuwe levering aan uw klant wilt doen.


Neem contact met ons op

Wenst u meer informatie over onze producten en diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om u te voorzien van het beste advies.
iRisk

Met iRisk krijgt u eenvoudig inzicht in uw (potentiële) zakenrelatie. Binnen enkele minuten weet u of uw zakenrelatie kredietwaardig is, of zij eerder betrokken is geweest bij financiële calamiteiten en hoe het betaalgedrag is. Bovendien kunt u direct zien wie namens uw zakenrelatie beslissingsbevoegd is.

Paylex scoort real-time uw zakenrelatie op meer dan 400 indicatoren en voorziet u van een advies tot welk bedrag u veilig zaken kunt doen. Neem direct contact met ons op om vrijblijvend de best passende oplossing te bespreken.