Kredietadvies

Niets zo gebruikelijk en klantvriendelijk als leveren op rekening. Ideaal voor klanten, die hun bestellingen pas hoeven af te rekenen op het moment dat ze de goederen al in huis hebben of de diensten hebben gebruikt. Maar, hoe weet u of de klant daadwerkelijk kan en zal betalen? Zorg ervoor dat u goed weet wat u kunt verwachten.Separator icon


Kunt u zonder zorgen op rekening leveren? Kredietadvies op maat

iRisk biedt inzicht in de belangrijkste gegevens van uw klanten, waarmee u beter kunt voorspellen of een klant zal gaan betalen. En of het mogelijk is om de producten of diensten op rekening te leveren. Ons product is geschikt voor zowel grote als kleine bedrijven, omdat u daar netjes op maat gebruik van kunt maken en we gegevens hebben van alle bedrijven in binnen- en buitenland.

Voorspel of uw klant gaat betalen

Klanten kunnen om twee verschillende redenen te laat of zelfs helemaal niet betalen:

  • De klant wil niet betalen
    Een vervelende situatie, vooral als de klant vaker geneigd blijkt te zijn om niet te willen betalen. Het is belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken, vooral als het risico groot blijkt te zijn.

  • De klant kan niet betalen
    Nog veel lastiger is het wanneer de klant niet kán betalen. Zodra er sprake is van een financieel tekort of financiële problemen wordt u daar eenvoudig de dupe van. Met iRisk ontdekt u vooraf of het risico op wanbetaling groot is, om daar rekening mee te houden of zelfs helemaal geen zaken te doen.

  • Wij zorgen ervoor dat u beter kunt voorspellen of een klant wil en kan betalen om uw leveringen of diensten en de betalingscondities daarop af te stemmen. Laat een klant vooraf betalen of ontdek dat het geen probleem is om later de rekening te sturen.

Voorkom wanbetaling door klanten

Met iRisk voorkomt u wanbetaling door klanten. Zodra de check uitwijst dat uw klant financieel gezond is en waarschijnlijk netjes op tijd zal betalen kunt u zonder problemen diensten of goederen op rekening leveren. Andersom kunt u al vroegtijdig ontdekken dat sommige klanten mogelijk niet aan hun verplichtingen willen of kunnen voldoen, zodat u daarop goed kunt inspelen.

Een duidelijke kredietlimiet: actueel advies

iRisk geeft u een duidelijk advies op maat, in eenvoudige taal waarbij we er geen doekjes om winden. Wij maken het op basis van een actueel inzicht eenvoudig om de kredietlimiet te bepalen, zodat u precies weet hoe ver u kunt gaan. Bovendien werken we het advies voor alle klanten dagelijks bij, op basis van de actuele situatie. Zowel positief als negatief, zodat u altijd weet waar u aan toe bent en wat u van uw klanten kunt verwachten.


Neem contact met ons op

Wenst u meer informatie over onze producten en diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om u te voorzien van het beste advies.
iRisk

Met iRisk krijgt u eenvoudig inzicht in uw (potentiële) zakenrelatie. Binnen enkele minuten weet u of uw zakenrelatie kredietwaardig is, of zij eerder betrokken is geweest bij financiële calamiteiten en hoe het betaalgedrag is. Bovendien kunt u direct zien wie namens uw zakenrelatie beslissingsbevoegd is.

Paylex scoort real-time uw zakenrelatie op meer dan 400 indicatoren en voorziet u van een advies tot welk bedrag u veilig zaken kunt doen. Neem direct contact met ons op om vrijblijvend de best passende oplossing te bespreken.