Know Your Customer

Is een Know Your Customer-procedure voor u verplicht, maar wilt u daar graag op een eenvoudige manier gebruik van maken? Wij zorgen ervoor dat u de KYC-procedure makkelijk kunt doorlopen, om in te schatten of de partij waarmee u zakendoet een eventueel hoog risico vormt.

Let op: de KYC-procedure is veelal verplicht voor diverse organisaties. Dat geldt voor bijvoorbeeld banken, verzekeraars en makelaars. Met onze Profiler voldoet u netjes aan de belangrijke voorwaarden en richtlijnen die er gelden.Separator icon


Voorkom aansprakelijkheid: de gebruiksvriendelijke KYC-procedure

De Know Your Customer-procedure binnen Profiler voorkomt aansprakelijkheid, op het moment dat blijkt dat er sprake is van fraude en/of witwassen. Het gaat om activiteiten van de klant en van bijvoorbeeld directieleden in persoon, die van onbesproken gedrag moeten zijn.

Voorkom aansprakelijkheid

Banken, makelaars en verzekeraars mogen niet zomaar nieuwe relaties met klanten aangaan, voordat zij daar een degelijk onderzoek naar hebben gedaan. Het onderzoek moet op een deugdelijke manier plaatsvinden, met aandacht voor belangrijke gegevens en specifieke details. Doet u een dergelijk onderzoek niet (goed)? Dan kunt u aansprakelijk worden gesteld als blijkt dat de klant heeft meegewerkt aan fraude en/of witwassen.

Uiteraard kunt u ook zonder de verplichting daartoe gebruik maken van Profiler. Op die manier voorkomt u wellicht geen aansprakelijkheid, maar kunt u wel voorkomen dat uw bedrijf op welke manier dan ook met criminele activiteiten wordt geassocieerd. Voorkom onvoorziene problemen, door goed op de hoogte te zijn van met wie u zakendoet.

Zonder zorgen zakendoen

Zowel vanuit een verplichting als vanuit de wens om een goed vooronderzoek te doen helpen wij u zonder zorgen zaken te doen. Vanuit toestemming door de wetgever als u een nieuwe relatie krijgt of op basis van uw eigen voorkeur om hier kritisch naar te kijken.

Uit onze KYC-procedure blijkt snel en eenvoudig of er sprake is van een situatie zonder zorgen. En blijkt er toch wat aan de hand te zijn, op basis van een negatieve registratie in ons systeem? Dan is het belangrijk om de relatie te melden, zodat u voldoet aan de verplichtingen die er gelden.

Internationale database voor KYC-procedure

Voor een Know Your Customer-procedure kunt u gebruik maken van landelijke gegevens over uw relaties en potentiële klanten. Nog interessanter is het om ook over de grens te kijken, zodat u eventuele problemen vanuit het buitenland in een vroeg stadium kunt vaststellen.

Wij zorgen er met onze database voor dat u zowel nationaal als internationaal onderzoek kunt doen. Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier, waardoor u het direct ziet als er iets aan de hand is dat u dient te melden.


Neem contact met ons op

Wenst u meer informatie over onze producten en diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om u te voorzien van het beste advies.
Profiler

Uw zakenrelatie identificeren is 1, de persoon achter de zakenrelatie scoren is 2. Met Profiler krijgt u inzicht in de persoon achter de zakenrelatie. Krijg eenvoudig inzicht in de directie en de uiteindelijk begunstigen (de UBO’s), check of er geen meldingen zijn op de sanctielijsten en voltooi eenvoudig uw Know Your Customer (KYC) procedure.

Stel vast of uw onderneming risico loopt en handel adequaat. Neem direct contact met ons op om vrijblijvend de best passende oplossing te bespreken.