Betalingsgedrag

De betalingsvoorwaarden voor uw klant zijn van grote invloed op de cashflow van uw organisatie. Klanten die snel uw rekeningen betalen dragen bij aan een groter werkkapitaal, zodat u de mogelijkheid heeft om opnieuw in te kopen, lopende kosten te voldoen of investeringen mogelijk te maken.Separator icon


Bepaal de juiste betalingsvoorwaarden: inzicht in het betalingsgedrag van klanten

Met iRisk wordt het een stuk eenvoudiger om de juiste betalingsvoorwaarden te bepalen, zelfs voor afzonderlijke klanten. U krijgt inzicht in de betaalhistorie van klanten, zodat u beter weet wat u van hen kunt verwachten. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om uw cashflow te plannen, bijvoorbeeld om nieuwe investeringen te kunnen doen en te voorkomen dat u de lopende rekeningen niet kunt voldoen.

Voorafgaand aan de eerste levering

iRisk biedt uitkomst voordat u de eerste levering doet, op het moment dat u de betaalafspraken wilt maken. Op dat moment zal uw klant waarschijnlijk aangeven dat u de betaling binnen bijvoorbeeld 14 dagen, 30 dagen of 60 dagen kunt verwachten. Die belofte is mooi, maar biedt helaas geen garanties dat dit daadwerkelijk gebeurt. In plaats daarvan kan de praktijk heel anders uitpakken, waardoor het verstandiger is om hiervoor historische data op te vragen.

Wij bieden inzicht in het betalingsgedrag van uw klant, waarmee u het risico op wanbetaling of een late betaling eenvoudig in kaart kunt brengen. En blijkt dat sprake van? Dan is het verstandig om de betalingsvoorwaarden al voor de eerste levering aan te scherpen, zodat u zich daarmee niet in de vingers snijdt.

De cashflow beter plannen

Met iRisk zorgt u ervoor dat u klanten de betalingsruimte biedt die zij verdienen. En daar komt nog een ander belangrijk voordeel bij, omdat u uw eigen cashflow beter kunt plannen. Het wordt makkelijker om in te schatten wie de betalingsafspraken netjes na zal komen, zodat u weet welk geld u op welke termijn zal ontvangen. Zo kunt u de te verwachten liquiditeit van uw onderneming blijvend in kaart brengen, om investeringen te doen en de lopende rekeningen daarmee niet in gevaar te brengen.

Betalingsgedrag van uw klant in beeld

Wij verzamelen betalingservaringen van diverse partijen, zodat we een inschatting kunnen geven van de klant waar het u om gaat. We hebben data van veel verschillende ondernemingen. En hebben we van uw klant nog geen betalingservaringen in ons systeem? Dan brengen we de branche in kaart, om u vanuit het branchegemiddelde aan te geven wat het risico is op eventuele wanbetaling of een te late betaling. Zo beschikt u over belangrijke data, die het voor de eerste levering gemakkelijker maakt om de juiste betalingsvoorwaarden vast te stellen.


Neem contact met ons op

Wenst u meer informatie over onze producten en diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om u te voorzien van het beste advies.
iRisk

Met iRisk krijgt u eenvoudig inzicht in uw (potentiële) zakenrelatie. Binnen enkele minuten weet u of uw zakenrelatie kredietwaardig is, of zij eerder betrokken is geweest bij financiële calamiteiten en hoe het betaalgedrag is. Bovendien kunt u direct zien wie namens uw zakenrelatie beslissingsbevoegd is.

Paylex scoort real-time uw zakenrelatie op meer dan 400 indicatoren en voorziet u van een advies tot welk bedrag u veilig zaken kunt doen. Neem direct contact met ons op om vrijblijvend de best passende oplossing te bespreken.