PEP en UBO

De UBO van de organisatie waarmee u zaken wilt doen is de Ultimate Beneficial Owner. Het is de persoon die uiteindelijk belanghebbende is bij een rechtspersoon, met de beslissingsbevoegdheid die daarbij past. Het is belangrijk om over die persoon voldoende informatie te verzamelen, om eventuele risico’s in kaart te brengen.

Een belangrijk onderdeel van dat onderzoek naar de UBO van uw klant is om na te gaan of dit een PEP is. Een PEP is een persoon die een prominente politie functie bekleedt, heeft bekleed of directe familie of naaste geassocieerde is van een dergelijk persoon. Daarmee krijgt u inzicht in met wie u uiteindelijk zakendoet en wat de belangen van die persoon zijn.

Let op: een PEP is niet langer een buitenlands politiek prominent persoon, ook binnenlandse politiek prominente personen vallen inmiddels onder dit begrip.Separator icon


Is mijn UBO een PEP? Inzicht in uw klanten en relaties

Profiler houdt u op de hoogte van de huidige stand van zaken en de geschiedenis met betrekking tot de directie en hoger management van een onderneming.

Op de hoogte van eventuele risico’s

Onder andere staatshoofden, regeringsleiders en ministers zijn een PEP, net als leden van het parlement en leden van vergelijkbare wetgevende organen. Verder gaat het bijvoorbeeld om leden van het bestuur van een politieke partij, leden van het hooggerechtshof en bijvoorbeeld leden van een rekenkamer of ambassadeurs. Houd er rekening mee dat ook leden van een leidinggevende lichaam en bestuurders of zelfs plaatsvervangend bestuurders hiertoe behoren.

U zorgt er met Profiler voor dat u op de hoogte bent van eventuele risico’s, zodra de UBO van uw klant een PEP blijkt te zijn. In dat geval dient u meer onderzoek te doen, bijvoorbeeld om de bron van het vermogen en van de middelen vast te stellen. Alleen na een dergelijk onderzoek kunt u de zakelijke relatie voortzetten of de transactie verrichten, waarbij u netjes voldoet aan de regels en richtlijnen die er gelden.

Rapport met (inter)nationaal onderzoek

Wij zorgen voor een duidelijk rapport, op basis daarvan u meteen op de hoogte bent van eventuele risico’s met betrekking tot de UBO van uw klant. We geven aan of dit een PEP is, door zowel nationaal als internationaal de belangrijke gegevens daarvoor op te vragen. Dat betekent dat u in één oogopslag een goed beeld heeft van de persoon met wie u zaken zal doen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

24/7 beschikbaar: onderzoek in alle registers

U kunt met Profiler op ieder gewenst moment onderzoek doen naar de UBO van uw klant. Ga na over het gaat om een PEP, vanuit ons geautomatiseerde systeem. Dat betekent dat u daar 24 uur per dag, 7 dagen per week zonder problemen gebruik van kunt maken. Wij zoeken naar belangrijke informatie in alle beschikbare registers, zodat u daarmee niets over het hoofd zal zien. Weten met wie u te maken heeft en of de UBO van uit klant een PEP is? Profiler biedt de oplossing waar u naar zoekt.


Neem contact met ons op

Wenst u meer informatie over onze producten en diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om u te voorzien van het beste advies.
Profiler

Uw zakenrelatie identificeren is 1, de persoon achter de zakenrelatie scoren is 2. Met Profiler krijgt u inzicht in de persoon achter de zakenrelatie. Krijg eenvoudig inzicht in de directie en de uiteindelijk begunstigen (de UBO’s), check of er geen meldingen zijn op de sanctielijsten en voltooi eenvoudig uw Know Your Customer (KYC) procedure.

Stel vast of uw onderneming risico loopt en handel adequaat. Neem direct contact met ons op om vrijblijvend de best passende oplossing te bespreken.